Bel ons

De voordelen van elektrisch rijden

De voordelen van elektrisch rijden

Heel veel Nederlanders rijden tegenwoordig in een auto. Maar er is nu sinds een aantal jaar ook het elektrisch rijden. Maar waarom is dat nu zo belangrijk? Wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog geven wij antwoord op deze vragen.

Tegenwoordig zijn er auto’s die op diesel, benzine of elektrisch rijden. Waarbij het grootste deel van het autoverkeer nog rijdt op diesel en benzine. De diesel en benzine auto’s zijn verantwoordelijk voor 18% van de totale CO2 uitstoot. Deze brandstoffen zijn dan ook mede verantwoordelijk voor het opwarmen van de aarde. Daarnaast is er ook nog de vuile lucht die de auto’s uitstoten. Deze gevolgen van autorijden zijn niet van toepassing op een elektrische auto, hier komen namelijk geen schadelijke gassen vrij.

Grootste voordelen

Elektrisch rijden is erg belangrijk omdat het zorgt voor een grote vermindering van de CO2 uitstoot op de weg. Het is nog beter als de elektrische auto’s rijden op groene stroom. Dus als jij wat wil bijdragen aan het milieu moet je een elektrische auto nemen. Nog een pluspunt is dat het opladen goedkoper is per kilometer dan het tanken van een auto. Wanneer jij je auto gaat opladen in een openbare plek kost het je ongeveer €6,-. Hieronder staan nog enkele voordelen die komen kijken bij het rijden van een elektrische auto:

  • je bespaard geld omdat elektrisch rijden goedkoper is;
  • veel mensen vinden het optrekken erg leuk om te doen;
  • minder onderhoud aan jouw auto;
  • elektrische auto’s kunnen rijden op stroom van de zon en de wind;
  • het rijden van een elektrische auto is veiliger;
  • een elektrische auto is duurzamer.

Het onderhouden van een elektrische auto is ook veel goedkoper. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat ze geen verbrandingsmotor en versnellingsbak hebben. Dit betekent dat ze minder slijtagedelen hebben. Daarnaast hoeft de olie niet ververst te worden en is er geen koppeling of uitlaat aanwezig.

Twijfels

Er zijn nog steeds veel mensen die twijfelen aan hoe duurzaam de elektrische auto nu daadwerkelijk is. Dit komt voornamelijk door de accu’s. Ze hebben hier ook wel gelijk in want er zijn zeker nog verbeteringen op dat gebied maar ze zijn al wel heel ver. Ze verwachten in de toekomst dat ze de CO2- uitstoot bij de productie van een auto batterij kunnen halveren.

Related posts

magnifiercrossmenuchevron-down