Bel ons

Werken via Flexvak Techniek? Deze functies zijn er

Werken via Flexvak Techniek? Deze functies zijn er

Zonnepanelen monteur

Als installateur van zonnepanelen bestaan je werkzaamheden vooral uit het in elkaar zetten, monteren of onderhouden van zonnesystemen. Je werkt vaak met collega’s om de onderconstructies waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd te monteren. Daarnaast voer je als monteur ook werkzaamheden uit aan de binnenkant van een gebouw om de panelen op een omvormer en het elektriciteitsnet/accu aan te sluiten. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je als monteur geen hoogtevrees hebt en dat je technisch aangelegd bent.

Isolatie monteur

Als isolatiemonteur kan je aan het werk gaan voor particulieren of voor een bedrijf. Als je gaat werken voor een particulier dan bestaan je werkzaamheden uit activiteiten om een huis weerbestendig en energie-efficiënt te maken. Denk hierbij aan opdrachten zoals het repareren van ramen, leidingen isoleren, isolatie materiaal aanbregen of het werken aan een verwarming. Daarnaast voer je energiecontroles uit en adviseer jij je klanten hoe je energie kunt besparen. Indien je bij een bedrijf aan het werk gaat betreft het vaak technische installaties. Er zijn grote en kleine installaties, denk bij een grote installatie bijvoorbeeld aan een energiecentrale en bij een kleinere installatie aan een zwembad.

Installatiemonteur

Als installatiemonteur kunnen je werkzaamheden zeer verschillend zijn. Je kan namelijk bezig zijn met het installeren van centrale verwarmingen, water- en gasleidingen of airco’s. Uiteraard is een specialisatie binnen jouw vakgebied altijd mogelijk. Daarnaast is het wel van groot belang dat je als installatiemonteur technische tekeningen kan lezen. De locatie van je werkzaamheden zijn wel erg variabel, dit is namelijk volledig afhankelijk waar de desbetreffende opdracht plaats vindt.

Related posts

magnifiercrossmenuchevron-down